Melontaretki eteläiselle Saimaalle 17. - 22.7.

Kuuden päivän rengasreitin pituus on n. 120 - 130 km. Reitti alkaa Puumalan Lieviskänlahdelta ja kulkee kirkonkylän ja Puumalan saariston kautta Käkövedelle. Sieltä jatketaan Käyhkään ja Kukonharjun kanavien kautta kulkevaa reittiä Katosselän kautta lähtöpisteeseen. Reitin varrella on merkittäviä luonnonsuojelualueita (mm. Katosselkä) ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita (mm. Puumalan saaristo ja Käyhkään ja Kukonharjun kanavat). Matkan aikana tutustumme em. kohteisiin tarkemmin. Kierrämme mm. Katosselän vesialueen, mikä on lähes kokonaisuudessaan erämaista ja mökitöntä luonnonsuojelualuetta sekä merkittävä saimaannorpan esiintymisalue. Puumalan saaristossa on mahdollisuus tutustua vanhan saaristolaiskulttuurin kohteisiin.

Retki soveltuu jonkin verran melontakokemusta omaaville. Kokemus aallokkomelonnasta on suotavaa. Päivämatkat 15 - 25 kilometriä. Ruokailu ja majoitus on omatoimista (teltta tai riippumatto). Matkan aikana on mahdollisuus sisämajoitukseen Puumalan leirintäalueella sekä järjestettyyn ruokailuun muutamissa paikoissa reitin varrella. Sisämajoituksesta ja järjestetystä ruokailusta voi tehdä ehdotuksia ilmoittautumisen yhteydessä sekä tarvittaessa retken aikana.

Matkustaminen tapahtuu kimppakyydeillä, jotka sovitaan ennen retken alkua. Vetäjä voi ottaa seuran kärryn kajakkien kuljettamista varten. 

Ilmoittautuminen sekä toiveet kyydeistä ja muista esille tulevista asioista retken vetäjälle 10.7. mennessä: Seppo Hirvonen, p. 045 631 0415, seppo.hirvonen100@gmail.com