Harri Ahonen: Pyhän Olavin retkeilyreitit 10.11. 

Luento peruutetaan sairaustapauksen vuoksi. Mahdollinen uusi luentoaika ilmoitetaan myöhemmin.

* * *

Harri Ahonen on tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja. Hän esittelee uusinta kirjaansa klo 18 - 20 kansalaisopiston ruokasalissa (Papinkatu 3).

Pyhä Olavi oli alunperin Olav Haraldsson. Hän oli viikinkiajalla elänyt viikinkiylimys. Viikinkiajan loppupuolella, tarkemmin vuonna 1030 hän kulki viimeisen matkansa Etelä-Suomen ja Keski-Ruotsin poikki Stiklestadin paikkakunnalle Keski-Norjaan, missä hän osallistui taisteluun ja kuoli. Katolinen kirkko julisti hänet keskiajalla pyhimykseksi, minä aikana hänelle on omistettu useita kirkkoja nykyisen Etelä-Suomen alueella.

Pyhän Olavin retkeilyreitit -kirja perustuu Etelä-Suomen läpi rakenteilla olevaan retkeilyreitistöön. Se saa alkunsa Savonlinnassa sijaitsevasta Olavinlinnasta, mistä reitti kulkee Etelä-Suomen poikki Saaristomerelle päättyen Ahvenanmaan Eckeröön. Reitin varrelle jää useita paikallisia ja kansallisia luontokohteita, kuten Linnasaaren, Leivonmäen ja Kurjenrahkan kansallispuistot. Näiden rinnalla esitellään rautakautisia ja keskiaikaisia kulttuurihistoriallisia kohteita keskiaikaisista kirkoista muinaislinnoihin. Reitistön voi kulkea jalan tai polkupyörällä.

Luento toteutetaan yhteistyössä Joensuun seudun kansalaisopiston kanssa, joka kerää ilmoittautumiset. Paikan päälle mahtuu rajoitettu määrä henkilöitä. Luento striimataan suorana, linkki julkaistaan Joensuun Ladun nettisivulla, joten voit seurata luennon kotisohvaltasi.