Sydän- ja polkuretki: Historian havinaa Petkeljärvellä 25.9.

Sydän- ja polkuretki patikoidaan tänä vuonna upeassa Petkeljärven kansallispuistossa. Lähtö bussilla klo 8.30 Kirkkokadun matkailupysäkiltä Joensuun taidemuseon edustalta, paluu klo 15.30 mennessä.

Perillä pääsemme aluksi tutustumaan oppaan johdolla puolen tunnin ajan luontokeskukseen ja kansallispuiston historiaan. Opastuksen jälkeen suuntaamme luontoon patikkareitille. Valittavanasi on kolme erivauhtista ryhmää ja eripituista matkaa. Ohjaajia on vähintään kaksi/ryhmä. Reitit ovat vaativuudeltaan keskitasoa ja kulkevat pääasiassa kuivalla kankaalla vaihtelevassa harjumaisemassa. 

Mukaan omat, reilut reppueväät ja säänmukainen varustus sekä lähiomaisen puhelinnumero paperilapulla vasempaan takintaskuun. 

Evästely tapahtuu nuotion ääressä ja kotimatkalle starttaamme noin klo 14.15.


Retki on kaikille avoin. Ilmoitathan myös mahdollisesta peruutuksesta! 

Hinta 25 € (aikuiset) ja 10 € (alle 15-vuotiaat) sisältää bussikyydit, opastukset luontokeskuksella ja patikkapolulla sekä nokipannukahvit. Varaa sopiva raha käteisellä.

Ilmoittautuminen 20.9. mennessä: Riikka Turunen, riikkaturunen17@gmail.com, p. 044 235 1981. Kerro nimesi ja puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä. 

Petkeljärven kansallispuisto - Luontoon.fi

Kansallispuistossa on edustettuna joukko suomalaisen luonnon parhaita piirteitä: komeita harjuja, kirkkaita lampia ja vaikuttavia ikimänniköitä. Kaiken tämän voi kokea päivässä lyhyitä retkeilyreittejä samotessa. Nousuja on harjulta toiselle veden pilkahdellessa puiden lomasta. Petkeljärveltä voi lähteä myös pidemmälle vaellukselle, sillä puistosta alkaa Pohjois-Karjalan vanhin retkeilyreitti Taitajan taival (35 km).

Petkeljärven retkeilykeskus sijaitsee Petraniemen kärjessä, kansallispuistoon vievän tien päässä. Kesäisin retkeilijät voivat aamun koittaessa päästä nauttimaan kuikan kutsuista ja lähteä vaikka Valkiajärven vesille joko meloen tai soutaen. Retkeilykeskuksen yhteydessä olevan luontotuvan näyttelyssä kerrotaan arvokkaan harjuluonnon suojelun tärkeydestä. Matkailulla on pitkät perinteet Petkeljärvellä, sillä 1960-luvulla tien varressa oli kioski, josta puistonvartija myi puistossa kävijöille matkamuistoiksi muun muassa tuohitorvia.