Itä-Suomen latualueen kesäretki 6. – 7.8.

Ilomantsiopas 2022 (sivunumerot viittaavat tähän esitteeseen)

Saapuminen Petkeljärvelle lauantaina, 6.8. viimeistään klo 11, meno omilla kyydeillä. Pikainen tutustuminen alueeseen ja lähtö bussilla sotakamreeri Rauno Suhosen opastamalle retkelle ”Ilomantsin sotatie” https://sotatie.fi/ (s.42-45). Rengasreitti kokoaa sotahistoriakohteet 1.12.2021. Kierroksen alussa Öykkösenvaaralla on Ilomantsin Rajasotilaskotisisarten tarjoama omakustanteinen kenttälounas (15 €). Paluu Petkeljärvelle klo 18 mennessä. Majoittuminen ja illallinen. Rantasauna lämmin klo 19-22.

Illalla yhdessäoloa, saunomista, patikointia Petkeljärven reiteillä, mahdollista vuokrata kajakkeja, kanootteja, soutuveneitä, muutamia läskipyöriäkin on tarjolla.

Sunnuntaiaamuna klo 8 alkaen aamiainen. Huoneiden luovutus klo 12. Sitä ennen (tai jälkeen) kerkeää kiertää vielä alueen patikkareittejä (s.34-35) Kuikankierros, 6,5 km, Harjupolku 3,5 km, Korkeasärkkä noin 2 km.

Kotimatkalle lähdetään oman aikataulun mukaan. Paluumatkalla kannattaa pysähtyä esim. Parppeinvaaran runokylään Ilomantsin kirkonkylällä liepeillä (s.4-5), jossa on mahdollista nauttia karjalainen pitopöytä, ostaa matkaevääksi Parppeinpirtillä paistettuja karjalanpiirakoita tai tehdä vielä kyläkierros esim. Viinitornin (s.15), ortodoksisen (s.18-19) ja luterilaisen kirkkojen (s.20-21) ja Katri Vala -kulttuurikeskuksen (s.12) kautta kohti kotia.

Hinnat: vuodepaikkoja on varattu 40.

- majoitus Petkeljärvellä 4 henkilöä huoneessa: 15 € / hlö

- majoitus Petkeljärvellä 2 henkilöä huoneessa: 25 € / hlö

- majoitus Petkeljärvellä 12 (8+4) henkilöä huoneessa: 14 € / hlö

- päivällinen Petkeljärvellä lauantaina 13 €

- aamiainen Petkeljärvellä sunnuntaina 9 €

- opastettu Ilomantsin sotatie -retki lauantaina 10 €

Omat liinavaatteet mukaan tai ne voi ostaa Petkeljärveltä:

                  - pyyhesetti 3 € / hlö

                  - lakanasetti 8 € / hlö

 Ilmoittautuminen 3.7. mennessä: Marjatta Partanen, marjatta.partanen@gmail.com, (p. 050 341 7940):

- nimi, puhelin, sähköposti, latuyhdistys ja jäsennumero

- majoitustoive, ruokailut Petkeljärvellä (päivällinen ja aamiainen), erikoisruokavalio

- osallistuminen opastettuun Ilomantsin sotatie –retkeen

Ilmoittautuminen on huomioitu, kun varausta vastaava maksu on Joensuun Ladun tilillä: Joensuun Osuuspankki FI 27 5770 0520 0613 64, viitteenä ”Petkeljärvi ja osallistujien nimet”. Jos matka järjestäjän puolelta peruutetaan, maksettu hinta palautetaan.

Kesäretki toteutuu, jos osallistujia Ilomantsin sotatie –retkeen on vähintään 20. Jos et halua jäädä koko viikonlopuksi, voit osallistua myös pelkästään lauantain Ilomantsin sotatie -retkeen (10 € + kenttälounas 15 €).

Tervetuloa mukaan latulaisten yhteiselle retkelle!

 https://petkeljarvi.com/