Polkuretki Kolille (avoin kaikille)

23.9. KOLI

Matkaamme päiväseltään ruskaretkelle Kolin kansallismaisemiin. Bussi lähtee klo 8.30 Kirkkokadun matkailupysäkiltä, Joensuun Taidemuseon edestä, paluu viimeistään klo 15.30.

Tarjolla on kaksi vaihtoehtoista patikkareittiä:
1. Huippujen kierros, 1,4 km ympyräreitti. Ukko-Kolin laelle huipentuva klassikkoreitti paljastaa monet kasvonsa kiertäen Akka- ja Paha-Kolin huippujen kautta. Reitti on vaativa korkeuserojen, jyrkkien portaiden ja liukkaiden avokallioiden vuoksi. Reitti on kuljettavissa portaattomasti Ukko-Kolin esteettömälle näköalatasanteelle saakka.


2. Kolinuuron kierros, 3,1 km ympyräreitti. Erittäin vaativalla reitillä on suuria korkeuseroja, jyrkkiä portaita ja osittain polut ovat myös hyvin kivikkoisia ja juurakkoisia, mahdollisesti myös liukkaita. Reitti vaatii kulkijalta hyvää peruskuntoa. Kierroksella kuljetaan läpi tykkylumen muovaaman vaarametsän ja Pieni-Kolin kaikukallion kautta kohti Kolin
korkeimpien huippujen sykähdyttäviä maisemia.

Yläpihalla Kolin luontokeskus Ukon välittömässä läheisyydessä on Pääministerin tulentekopaikka, jossa keitellään nokipannukahvit ja nautitaan eväät. Voit halutessasi myös viettää aikaa nuotiopaikalla tai luontokeskus Ukossa.

Ilmoittaudu 18.9. mennessä Turusen Riikalle, riikkaturunen17@gmail.com tai p. 044 235 1981. Kerro nimesi ja puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoitathan
myös, jos et pääsekään mukaan!

Hinta: 25 € sisältää bussikyydin, opastuksen patikkapolulla sekä nokipannukahvit. Varaa sopiva raha käteisenä. Matka toteutuu, jos on tarpeeksi ilmoittautuneita.