Sydämellinen yhteistyö jatkuu

Suomen Latu ja Suomen Sydänliitto jatkavat yhteistyötä myös vuonna 2019. Paikallistasolla Joensuun Ladun yhteistyökumppanina on Pohjois-Karjalan Sydänpiiri yhdistyksineen.

Laura Naumanen (kuvassa) on Sydänpiirin uusi toiminnanjohtaja.

Millaisissa merkeissä yhteistyö jatkuu vuonna 2019?

Joensuun Ladulle luonnossa liikkuminen on keskeistä. Ladun teema ”Hyvä olo ulkoilusta – se lisää onnellisuutta, terveyttä ja hyvinvointia” sopii kaikille, tavattoman hyvin myös sydänyhdistysten jäsenille. Ladulla on laaja kokemus luonnossa tapahtuvasta liikunnasta, paljon liikunta-aktiiveja ja runsaasti tapahtumia. Toki yhteistyötä on tehty vuosikymmenet mm. Sydän- ja polkuretkien muodossa, ja nyt yhteisiä tapahtumia lisätään.

Niitä ovat:

• Joensuun Ladun valokuva- ja teemailta 18.3., jossa on sekä sydänterveyteen että mielekkääseen luontoliikuntaan porautuvat alustukset

• Sydänviikolla 10.5. Linnunlahdella järjestettävä Unelmien liikuntapäivä, joka tarjoaa virkistystä keholle ja mielelle

• Satumetsä 8.9. Lykynlammella, jossa on monipuolisia tehtävärasteja lapsille ja opastusta retkeilyn kiehtovaan maailmaan

• Perinteinen Sydän- ja polkuretki maailman sydänpäivänä 29.9., jolloin osallistujat viedään johonkin mielenkiintoiseen paikkaan. Retkeilyn kynnys pidetään nyt niin matalana, että toivomme saavamme mukaan myös liki liikkumattomat.

Millainen liikkuja itse olet, Laura?

Omasta mielestäni aika ahkera. Hyötyliikun eli kuljen työmatkat pyörällä. Kun on aikaa, juoksen mielelläni polkuja pitkin, hiihdän niin laduilla kuin umpihangessakin ja vuoden kohokohtana ovat jo kauan olleet pitkät syysvaellukset napapiirin pohjoispuolisissa suurissa kansallispuistoissa.

Lydia ja Laura Pastinen vetävät taukovoimistelua

Sydämellinen ilta

Joensuun Ladun ja Pohjois-Karjalan sydänpiirin yhteinen ilta 18.3. keräsi väkeä tuvan täydeltä. Tuomas Varis kertoi ajankohtaiset kuulumiset sydänsairauksien ehkäisystä ja hoidosta. Laura Pastinen näytti, mikä liikunta sopii näihin tarkoituksiin ja mitkä Joensuun Ladun tapahtumat voisivat sopia erityisen hyvin.

Kuultua:

• Kaikkeen muuhun voimme vaikuttaa, perimään emme
  • Liikunta on avainasemassa niin ehkäisyssä kuin hoidossa
  • Mikä onkaan suurin este liikkumiselle?

Välissä taukovoimisteltiin, opastajina Laura ja Lydia Pastinen.