Säästetään luontoa ja euroja - jäsenlehti uudistuu 2019

Joensuun Ladun jäsenlehdet ovat luettavissa myös sähköisessä muodossa Ladun nettisivuilla. Jos et tarvitse paperilehteä, niin voit valita pelkän sähköisen lehden ilmoittamalla siitä Merja Mustoselle, merja.mustonen@joensuu.fi. Ilmoitus lehden ilmestymisestä lähetetään tällöin sähköpostiisi.

Suunnittelemme tiedottamisen siirtämistä entistä enemmän sähköiseen muotoon eli nettiin, someen ja sähköpostiin. Pari kertaa vuodessa ilmestyvä paperinen tiedote ei enää pysty tarjoamaan riittävän täsmällistä ja ajantasaista tietoa. Yhä harvempi näyttää haluavan tai voivan sitoutua vaikkapa puolen vuoden päässä olevaan reissuun; tämä pätee sekä retkille osallistujiin että niiden vetäjiin. Toisaalta yhdistykselle tulee pitkin vuotta esimerkiksi pyyntöjä lähteä yhteistyökumppanina mukaan isompiin tapahtumiin ja niihin on reagoitava joskus nopeastikin, jolloin tapahtumatiedot eivät päädy ehkä lainkaan jäsenlehteen. Myös luonnonolot aiheuttavat usein yllättäviä muutoksia retkisuunnitelmiin. Tavoitteena on lisäksi yhdistyksen varojen järkevä käyttö: vaikka lehti kootaan talkootyönä, kertyy jokaisen numeron painatus- ja postituskuluista useiden tuhansien eurojen lasku.

Jäsentiedotuksen osalta suunnitelmissa on kaksi vaihtoehtoa:

VAIHTOEHTO 1. Vuodenvaihteessa julkaistaan ja postitetaan paperiversiona yksi mahdollisimman kattava tiedote koko vuoden toiminnasta, sen jälkeen 1 - 2 tiedotetta verkkojulkaisuina.

VAIHTOEHTO 2. Julkaistaan ja postitetaan edelleen kaksi lehteä, joissa tapahtumat kuvataan hyvin suppeasti (paikka, aika, hinta, ilmoittautumisaikataulu ja yhteyshenkilön tiedot), tarkemmat tapahtumakuvaukset julkaistaan Ladun nettisivuilla, jatkuvasti ajantasaistaen.

Molemmissa tapauksissa uutiskirjeet lähetettäisiin edelleen sähköpostiin kuukausittain ja tapahtumista kerrottaisiin myös Joensuun Ladun facebook-sivuilla.

Kerro meille mielipiteesi jäsenlehdestä ja sen roolista tiedotuksessamme! Kumpi em. vaihtoehdoista kuulostaa sinusta paremmalta vai onko parempi pysyä nykyisessä käytännössä? Säilytätkö jäsenlehteä aina seuraavan numeron ilmestymiseen saakka vai katoaako se usein mainosten mukana paperinkeräykseen? Vastaa 15.6. mennessä alla olevan lomakkeen kyselyyn:

KYSELY jäsenlehden ilmestymisen vaihtoehdoista