Sydän- ja polkuretki Kiteelle 28.9.2019

Erä- ja riistapolut kutsuvat Kiteelle!

Sydän- ja polkuretken päiväpatikkakohteeksi valikoitui tänä vuonna Kiteen erä- ja riistapolku Muljulassa, Oriveden rantojen rengasreiteillä. Tällä Joensuun Ladun ja Pohjois-Karjalan Sydänpiirin perinteisellä retkellä pääsemme mukavaan metsä- ja järvimaisemaan pienille poluille, harjujen korkeuseroja unohtamatta. Alussa tutustumme Muljulan näyttelyaittoihin, joissa mm. kivi- ja hyönteiskokoelmia sekä erästykseen, metsästykseen ja entisajan elämään liittyvää esineistöä.

Näyttelyaittoihin tutustumisen jälkeen pidämme yhteisen alkuverryttelyn ennen maastoon suuntaamista. Patikkareitin varrella tutuksi tulevat niin metsäluonto, metsän- ja riistanhoito kuin eräperinnekin. Jokaiselle löytyy sopiva ryhmä ja vauhti! Kävelymatkat 2 - 5 km. Mahdollisuus myös ulkoilla lyhyemmin nuotiopaikan lähistöllä.

Lähtö bussilla klo 8.30 ja paluu klo 15 mennessä Kirkkokadun matkailupysäkille Taidemuseon eteen. Muista omat reppueväät ja säänmukainen varustus! Hinta 25 €/aikuiset ja 10 €/alle 15-v. sis. kyydin, opastuksen, näyttelyn ja nokipannukahvit; maksu kerätään käteisellä menomatkalla.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 23.9. mennessä: Riikka Turunen, riikkaturunen17@gmail.com, p. 044 235 1981.

Kerro nimesi ja puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoitathan myös mahdollisesta peruutuksesta!

http://www.vaellus.info/reittitarkennus.php?id=04100514222057EB

http://www.muljulankylayhdistys.fi/kylayhdistys.htm