Polkujuoksut Joensuussa, kansallispuistoissa ja Juuassa 2018

Ylimääräinen polkujuoksu Kolilla 14.10.

Ei maltettukaan lopettaa yhteislenkkejä, vaan juoksijoiden toivomuksesta lähdetään Kolille, Vaarojen maratonin lyhyelle lenkille sunnuntaina 14.10. Lisätietoja saat Laura Pastiselta. 

 • Yhdessä Kolille juoksemaan Vaarojen maratonin 13,5 km reitti Joensuun Ladun polkujuoksijoiden kanssa? Lähde mukaan su 14.10. lähtö klo 10 hotellin soraparkista.

   

 • Katso Fb: Itä-Suomen polkuilijat

 •  
 • Syksyn viimeinen Joensuun polkujuoksun ohjattu yhteislenkki oli 26.9. Lykynlammen ja Höytiäisen kanavan tuntumassa. Juoksuja on ollut Lykyn, Pärnän, Honkalammen, Jaamankankaan, Utran, Välilampien, Lehmonharjun, Elovaaran ja jos vaikka missä. Juuan poluilla ohjaajina ovat olleet Eini ja Antti Eronen.
  Joensuussa ja liepeillä kaiken ylä- ja alamäkiin, joskus tasamaastoihin ovat ohjanneet Laura Pastinen, Sointu Hyttinen, Piritta Torssonen ja minä, Liisa Oura.
  Polkujuoksun yhteislenkit siirtyvät nyt iltojen pimenemisen myötä syys- ja talvitauolle. Kiitokset kaikille polkuilijoille mainioista elämyksistä! Mennään metsään jatkossakin!

 • Liisa

Lisätiedot ohjaajilta: Laura Pastinen, lpastinen@hotmail.com tai
Sointu Hyttinen


 

JOENSUUN LATU: Mennään metsään -polkujuoksukiertue Patvinsuolla 10.6.2018


Metsähallitus, YLE ja Suomen Latu järjestävät Mennään metsään -polkujuoksutapahtuman. Ohjattu polkujuoksu alkaa klo 11.00, matkat 11 km ja 4,8 km. Ilmoittautuminen etukäteen 2 viikkoa ennen linkistä yle.fi/mennäänmetsään.

Klo 12.00 Karjalan Retkeilijöiden Ilmo Nousiainen kertoo kuvin ja sanoin alueen rikkaasta metsäkämppähistoriasta ja perinteistä. Paikalla on myös paikallisen puukkoseuran edustaja, joka esittelee puukkoja ja niiden valmistusta.

Klo 13.30 Kuningasjätkä Jaakko Saaristo luennoi tukkilaisperinteistä ja historiasta sekä pitää tukkilaistaitonäytöksen Kaunisniemen nuotiopaikan rannalla. Yleisöllä on mm. mahdollisuus kokeilla tukkilaisen valaa ja sestomista. Päivän tapahtumat ovat maksuttomia.

Ruokailumahdollisuus nuotiopaikalla alkaen klo 12.00. Makkarakeitto, ruisleipä, ruokajuoma, kahvi ja pulla 10 €.

Tiedustelut ja ennakkotilaus ruokailuun 6.6. mennessä: Tuula Turunen, p. 050 372 6242 tai Pekka Turunen, p. 046 593 8224


 

YLE: "Mennään metsään" polkujuoksua kansallispuistoissa

YLEn Mennään metsään -kampanja on suunnattu kaikille suomalaisille. Osassa kansallispuistoja päivittäistä kävijämäärä on kuitenkin rajattu Metsähallituksen toimesta, joten polkujuoksukiertueelle on ilmoittauduttava ennakkoon osoitteessa yle.fi/mennäänmetsään.

Ilmoittautumislomake avautuu aina kaksi viikkoa ennen tapahtumapäivää. Osallistuminen on ilmaista, eikä aikaisempaa polkujuoksukokemusta tarvita. Osallistujia ei ole vakuutettu Yleisradion toimesta, vaan jokainen on omalla vastuullaan.

 • la 9.6. Petkeljärven kansallispuistossa Ilomatsissa 

 • su 10.6. Patvinsuon kansallispuistossa Lieksassa

Pohjois-Karjalassa juostaan kesäkuussa Petkeljärvellä lauantaina 9.6. ja Patvinsuolla sunnuntaina 10.6. Suunnitelmana on että lenkit lähtevät pääsääntöisesti liikkeelle klo 11. Kimppakyytejä kysellään lähempänä!

Mennään metsään yhdessä
-Laura

Lisätietoja Laura Pastinen, lpastinen@hotmail.com


 

Polkujuoksut Juuassa:

 

La 25.8. Polkujuoksu Keihäsjoen kierros

Klo 18 alkavassa tilaisuudessa käymme aluksi läpi hieman tekniikkaa ja varusteasioita, jonka jälkeen teemme noin tunnin mittaisen yhteislenkin. Kurssilta saa eväät osallistua jatkossa järjestämillemme yhteislenkeille. Joensuun lenkit järjestetään Joensuun lähimaastoissa, mutta muutaman kerran aiomme käydä katsastamassa muita polkuja. Pue yllesi säänmukainen hikiliikuntavarustus ja ota tarvittaessa vesipullo mukaan. Ei ennakkoilmoittautumista, ei maksua, sopii koko perheelle, voit valita lyhyen tai pitemmän lenkin.

Lisätiedot:
Antti Eronen,
ana.eronen@gmail.com
ja Eini Eronen, einie76@gmail.com


Polkujuoksun yhteislenkit Juuassa

Juuan yhteislenkkien polkujuoksujen paikoista tehdään päätökset sen mukaan, miten kesä etenee. Suunnitelmissa on mm. ohjattu pitempi lenkki. Tarkemmat tiedot saat jatkossa Joensuun Ladun verkkosivuilta ja facebook-sivulta sekä Itä-Suomen Polkuilijoiden fb-ryhmässä.

Lisätiedot polkujuoksulenkeistä Juuassa: Antti Eronen, ana.eronen@gmail.com ja Eini Eronen, einie76@gmail.com