Retki Tuusniemen Seinävuoren rotkolle 25.5.2019

Upea Seinävuoren rotkolaakso on jylhyydessään näkemisen ja kokemisen arvoinen luontonähtävyys Tuusniemellä. Tervetuloa mukaan!

Lähdemme bussilla klo 7.00 Joensuun matkailupysäkiltä Taidemuseon edestä (Kirkkokatu 23). Matkalla lyhyt kahvi- ja kauppapysähdys Tuusniemellä tarvittaessa.

Rotkon kiertolenkki on pituudeltaan n. 2,5 km. Lenkin pohjoispäästä on mahdollisuus poiketa myös rotkon pohjalle. Se kannattaa kokea, mikäli lumitilanne laskeutumisen sallii. Rotkon kierto alkaa ja päättyy laavulle, jossa keitellään nokipannukahvit. Retkeilykohteessa on hyvä varustelutaso: kookas laavu, näköalatasanne, laituri, opastustaulut, puuliiteri sekä käymälä. Näköalatasanne, laavu ja laituri ovat esteettömiä.

Kahvittelun jälkeen halukkaat voivat patikoida n. 6 km metsätaipaleen kohti Kaavia Mäkimajalle, josta bussi poimii heidät kyytiin. Kilometrien nielijöille on mahdollisuus jatkaa siitä vielä patikoiden Ahvenjärven laavulle ja Silmäsuon näköalatasanteelle, joka on juuri avattu lintujen tarkkailukohde. Sieltä bussikuljetus Kaavinkoskelle savusaunan maukkaisiin löylyihin. Tästä matkaa kertyy noin 16 km.

Paluu Joensuuhun tapahtuu todennäköisesti reittiä Kaavi - Polvijärvi - Joensuu.

Retken hinta, 15 euroa, sisältää nokipannukahvit ja savusaunan.

Säänmukainen varustus ja hieman vaihtovaatetta reppuun, saunomisvarustus ja uima-asu. Tärkeää on ottaa mukaan tukevat, muhkuraiseen maastoon soveltuvat jalkineet. Kävelysauvat auttavat liikkumista.

Sitova ilmoittautuminen 13.5. mennessä: Pekka Laakkonen, pekka1.laakkonen@gmail.com, p. 0500 192 469

Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat retki- ja varustusohjeet.

https://www.tuusniemi.fi/seinavuoren-rotkolaakso