Vaikkojoen vartta pitkin ja kurkistus Hiiden hajurakoon 22.5.2021

Päiväretki suuntautuu Kaaville ja Juukaan. 

Retki sisältää kaksi kohdetta. Ensimmäiseksi vaellamme upeaa Vaikkojoen vartta Makkaraharjun pohjoispäästä etelään noin 6 - 7 kilometriä seuraten Vaikon vaelluksen reitistöä. Matkan alkupäässä jokivarressa on ensimmäinen laavu, jossa voi pysähtyä hengähtämään ja aina tarpeelliselle varustustauolle. Päätepiste on Rakkinekoskella, jossa pysähdymme tauolle, ryyppäämme nokipannukahvit, evästelemme ja ihailemme hienoa koski- ja suvantonäkymää.

Reitin voisi kulkea noin 13 kilometriä pitkänä rengasreittinä, vaan silloin joudumme talsimaan yli puolet matkasta tylsää hiekkatietä. Niinpä autojen kuljettajat vievät porukan reitin alkuun ja ajavat takaisin Rakkinekoskelle, josta voivat halutessaan lähteä vaeltamaan polkua vastakkaiseen suuntaan.

Tauon jälkeen halukkaat voivat vielä jatkaa Rakkinekoskelta etelään johtavaa kangasmaastoa halkovaa polkua noin 2 km, jonka jälkeen heidätkin poimitaan autoihin ja otetaan suunta kohti Juuan puolella sijaitsevaa rotkoa, joka on nimetty hauskasti Hiiden hajuraoksi. Rotko sijaitsee melko jyrkän mäen rinteessä muutaman sadan metrin päässä tiestä. Mäen ja tien välimaasto on hankalakulkuista hakkuuaukkoa. Kävelymatka on kuitenkin lyhyt, yhteensä noin kilometrin mittainen.

Vaikkojoen vartta polveilevan reitin alkupäähän johtava tie ylittää Vaikkojoen Rakkinekoskella ja tämän sillan yli ei voi ajaa kovin isolla autolla. Niinpä matkustamme joko pikkuautoilla kimppakyydein tai parilla vuokratulla pikkubussilla.

Lähtö tapahtuu kello 7.30 Joensuusta joko Urheilutalolta tai autovuokraamon pihasta Kuurnakadulta. Ajoreitti suuntautuu Outokummun kautta Luikonlahdelle, josta Juukaan johtavaa tietä pohjoiseen, siitä edelleen Vaikkojentielle ja nimettömiä pikkuteitä lähtöpisteeseen. Paluureitti Hukkalan kautta Polvijärvelle ja siitä edelleen Joensuuhun lähtöpisteeseen klo 18 mennessä.

Retken hinta sisältää kuljetuksen ja nokipannukahvit, hinta lienee noin 15 - 20 €. Lopullinen hinta määräytyy, kun kulkuvälineet ovat selvillä. Maksutapa ilmoitetaan myöhemmässä ohjeistuksessa retkelle ilmoittautuneille.

Jos matkustamme vuokraamon autoilla, tarvitaan lisäkseni ainakin yksi kuljettaja, joka ajaa 1+8 pikkubussia. Häneltä ei peritä osallistumismaksua. Retkelle osallistuvien määrä ilmoittautumisjärjestyksessä joko 9 tai 18 vuokrabusseilla matkattaessa. Yritetään saada kaikki autopaikat täyteen, niin hinta saadaan kohtuulliseksi.

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 10.5. mieluiten sähköpostilla: Pekka Laakkonen, pekka1.laakkonen@gmail.com, p. 0500 192 469

Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat retki- ja varustusohjeet.