Kilometrikisa 1.5. - 22.9.2020

Kesän 2020 kilometrikisa alkoi 1.5. ja päättyy 22.9.2020. Ilmoittautumista varten osoitteessa www.kilometrikisa.fi tarvitset seuraavat tiedot:

Joukkueen nimi on Joensuun Latu

Tämän kesän osallistumiskoodi on JnsLatu20

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita nimesi/nimimerkkisi, jolla osallistut ja myös sähköpostiosoitteesi, joka tulee vain kisajärjestäjän ja joukkueen kapteenin tietoon.

Joukkueen kapteeni Ilkka Raittila (ilkka.raittila@gmail.com,  puh.0400137753) antaa tarvittaessa lisäohjeita (ohjeet löydät myös Kilometrikisan sivuilta).

Joensuun Latu kisaa Tehosarjassa niin kuin muutkin latuhdistykset ja urheiluseurat yms. Kukin pyöräilee sen verran  ja niin usein/harvoin kuin huvittaa ja merkitsee mittaamansa tai arvioimansa kilometrimäärän sitten joukkueen yhteiseen taulukkoon Kilometrikisan sivuilla. Kilometrejä ei tarvitse lisätä heti, eikä päivittäin, vaan voi tehdä takautuvasti, jotkut myös yhdistelevät ihan pieniä matkoja.

Voit osallistua myös sähköavusteisella pyörällä, avustettuna ajetut kilometrit lasketaan mukaan yhteistulokseen, ne merkitään omaan sarakkeeseensa.

Tänä keväänä on opeteltu  turvavälejä kaikessa olemisessa. Pyöräiltäessä ne ovat aina erityisen tärkeitä, varsinkin jos pyöräilee yhdessä toisen tai useamman kanssa.

Äsken julkaistun tutkimuksen mukaan pyöräilijän ja autoilijan välisissä onnettomuuksissa Pohjois-Karjalassa pyöräilijä oli aiheuttanut niistä miltei puolet, autoilijat hieman yli puolet. Turvallisinta liikenne on silloin, kun kaikki osaltaan huolehtivat myös muiden turvallisuudesta. Liikennesäännöt on syytä osata hyvin ja niitä tulee noudattaa. Huomaavaisuus on hyve liikenteessäkin. Huom! 1.6. astuu voimaan uusi Tieliikennelaki, joka myös jokaisen pyöräilijän ja kävelijän tulee osaltaan tuntea.

Sittenpä vain kypärä päähän ja polkemaan omaksi iloksi ja kunnoksi!

Fillarilla fiksusti! t. Ilkka

Kilometrikisa 2019 suosituin

Kilometrikisaan tänä vuonna osallistui 32 000 henkilöä, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Myös Joensuun Ladun joukkue oli kasvanut vuoden 2014 neljästätoista osallistujasta ennätykselliseen 40 henkilöön. Yhteensä ajopäiviä joukkueellemme kertyi 1993, ahkerimmalla meistä oli 134 ajopäivää 145 mahdollisesta. Tehosarjan joukkueista Joensuun Ladun joukkue oli kolmanneksi suurin Kaupin kanuunoiden (Tampere) ja Helsingin polkupyöräilijöiden jälkeen. Sijoituksemme kisassa oli 41. Yhteensä poljimme 50 201 kilometriä eli keskimäärin 1255 km henkeä kohden. Jos autoiluun vertaa, niin bensaa jäi käyttämättä n. 3500 litraa ja hiilidioksidia päästämättä 8785 kg. Sähköavusteisella pyörällä ajeli pari, heistä kumpikin osan myös pelkällä lihasvoimalla.

Seuraavaan kilometrikisaan ei olekaan enää kauan. Joensuun Latu osallistuu ensimmäistä kertaa myös Talvikilometrikisaan. Se ajetaan 1.1. ja 28.2. välisenä aikana. Joulukuun alusta tulee tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta Joensuun Ladun kotisivuille.

Itse olen ajellut pari talvea lähinnä työmatkoja pyörällä. Se on varsin mielenkiintoista itsensä voittamista varsinkin pyrypäivinä ja niiden jälkeen, sohjossakin on omat haasteensa. Liukkaalla kelillä nastarenkaat pitävät paremmin kuin kävelykenkien pohjat. Pimeänä aikana on syytä muistaa valot, talvella ne on hyvä olla päivälläkin. Eiköhän näytetä, että Joensuu on pyöräilykaupunki myös talvella, semminkin kun Maailman talvipyöräilykonferenssi kokoontuu helmikuussa 2020 juuri täällä.

Pyörällä päästään!

Ilkka Raittila