Vaellus - Hetta - Ylläs 12.-19.9.2020

Tervetuloa vaeltamaan yksi Suomen klassikkoreiteistä. Pituus 127 km (55 km Hetta – Pallas sekä 72 km Pallas - Ylläs). Alkuosan kuljemme komeassa avotunturissa, Pallakselta eteenpäin enemmän metsän suojassa. Matkan varrella on 8 autiotupaa ja 5 kotaa, mutta koska reitti on suosittu on varauduttava myös telttailemaan.

Matkat Joensuusta Hettaan ja paluukuljetus Ylläkseltä Joensuuhun samassa bussissa päiväretkeläisten kanssa hintaan 110 EUR/hlö + kyyti Hettaan. Jatkamme menopäivän iltana Hettaan, jotta pääsemme heti aamulla polulle. Ylläkselle saavumme lähtöä edeltävänä iltana. Majoitus joko teltassa tai katon alla, jos sijaa löytyy.

Vaellus vaatii kohtuullisen kunnon: 127 km 6 päivässä tarkoittaa 21km päivässä. Kaikki tavarat on kannettava selässä, välillä on vain yksi opastuskeskuksen kioski. Jos kunto loppuu kesken tai jotain sattuu, on mahdollista katkaista vaellus Pallakselle tai Jerisjärvelle.

Syyskuun puolivälin sää on kirpakka, saattaa olla sateinen, mutta ruska voi olla komea.

Kokemus lyhyemmistä retkistä on suotava, pitkien retkien kokemuksen saa täältä. Ladulla on joitain välineitä vuokrattavaksi. Pidämme hyvissä ajoin yhteisen palaverin edellisen vastaavan retken (2006) valokuvin.

Retken vetää Eero Oura, tiedustelut eero.oura@gmail.com tai 0452608551. Ilmoittautumiset 15.8.2020 mennessä.

Ps:
Katso myös matkaa 
Ruskaviikko Äkäslompolossa 12. - 19.9.​, joka tehdään samaan aikaan ja matkat kuljetaan samalla linja-autolla.