Umpihankihiihdot lähietäisyydellä Joensuun keskustasta


Uuden vuoden avaus Kuoringalla hiihtäen tai luistellen, jos jää kestää 1.1.2018. PERUUTETTU HUONON JÄÄTILANTEEN VUOKSI!


Kauden avaus hiihtäen rantoja pitkin Kuoringan ympäri. Jos jää kestää ja on lumeton, pääsemme luistelemaan, kuten vuonna 2015, jolloin meitä oli peräti 50 luistelijaa. Matka on n. 15 km riippuen siitä, kuinka tarkkaan rantoja seuraamme. Eteläpäässä on taukopaikka.

Lähtö Kuopiontien levikkeeltä klo 10.00. Mukaan säänmukainen tuulenpitävä vaatetus, juotavaa ja evästä. Lumen määrästä riippuen metsäsukset tai normaalit latusukset. Luistimina käyvät hokkaritkin, mutta Ladulta voi vuokrata retkiluistimia (monokiinnitys) 5 €/päivä. Luistellen liikuttaessa kaulaan jäänaskalit. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot retken vetäjältä Eero Ouralta, eero.oura@gmail.com


 

Vetäjänä Maria Siltakorpi
Tauko umpihangessa

Vasta-alkajien umpihankihiihto Lykynlammella la 13.1.2018

 

Tervetuloa kokeilemaan umpihankihiihtoa Lykynlammelle! Kokoonnumme Lykynlammen majan edessä klo 10 ja aluksi tutustumme metsäsuksiin. Tämän jälkeen teemme muutaman tunnin hiihtoretken Lykynlammen lähimaisemissa, helppokulkuisessa maastossa, kuitenkin valmiiden latujen ulkopuolella.

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta umpihankihiihdosta, mutta mukaan voi lähteä myös sellaiset, joilla kokemusta on.

Sään mukainen vaatetus, kevyt retkireppu, juotavaa, pientä syötävää, taukovaate sekä omat sukset ja sauvat. Normaalisuksilla pärjää, mutta metsäsukset ovat suositeltavat.

Ilmoittautuminen 10.1. mennessä: Maria Siltakorpi: p. 045 6319882. Samalla
voit ilmoittaa, mikäli haluat metsäsukset (5 €) käyttöösi Joensuun Ladulta.


 

Umpihankihiihto Mattisenlahdessa 20.1.2018


Mattisenlahden pellot ja kyläympäristö on mielenkiintoinen kohde umpihanki-hiihtoretkelle. Luonnonsuojelualueen vanha metsä tuo retkelle vaihtelua. Kierrämme umpihankiretken kylän ympäristössä ja lopuksi tutustumme Ollilan tuvan historiaan tee- ja kahvitarjoilun lomassa.

Retki kestää noin 3 tuntia. Jokainen pääsee halutessaan kokeilemaan ladun aukaisua kärjessä. Päälle talviseen liikuntaan soveltuva kerroksellinen ja tuulta pitävä vaatetus. Mukaan taukovaatteet ja lämmintä juotavaa sekä evästä. Omat sukset ja sauvat voi ottaa mukaan. Metsäsuksia ja sauvoja saa lainaksi retkeä varten ilmaiseksi kokoontumispaikalta.

Kokoontuminen klo 9.00 Ollilan tuvalle, osoite Mattisenlahdentie 37. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot: Jarkko Laasonen, p. 040 912 6999, jarkko.laasonen@gmail.com


Uutisia aikaisempien vuosien retrohiihdosta:

KARJALAISEN uutinen 03.01.2015 15:16 ...

YLE-uutinen 26.1.2015