Lumikenkäilyä Joensuun lähimaisemissa

Lumikenkien ja liukulumikenkien kokeilua Lykynlammella 12.1. ja 19.1.2020

Tervetuloa kokeilemaan lumikenkiä ja liukulumikenkiä Lykynlammelle kahtena peräkkäisenä sunnuntaina!

Ladulla on hyvä valikoima lumikenkiä ja muutama pari liukulumikenkiä. Tuomme niitä tutustumista ja kokeilemista varten Lykynlammen majalle, mistä saat opastusta lumikenkien ja liukulumikenkien valinnasta ja käytöstä. Osa lumikengistä on lasten kokoa. Ladulla on tähän varattuna myös leveäsompaiset sauvat.

Voit myös lähteä lyhyelle, opastetulle retkelle lähimaastossa. Startit klo 12 ja 14. Tukevat talvikengät ovat sopivat, erityisiä varusteita et tarvitse mukaasi. Tietenkin sinulla pitää olla säänmukainen vaatetus.

Lisätiedot: Liisa Oura, liisa.oura@gmail.com

Vasta-alkajien lumikenkäretki Lykynlammella18.1.2020

Tervetuloa Lykynlammelle lumikenkäilemään ja samalla tutustumaan välineisiin sekä lumikenkäilyn tekniikkaan! Lähtö on klo 11 Lykynlammen hiihtomajan edustalta. Lumikenkäilemme Lykynlammen takamaaston harjuilla. Havannoimme maastoa ja nautimme raikkaasta luonnosta, toivottavasti myös hyvästä säästä, mutta joka tapauksessa iloisin mielin. Tapahtuman jälkeen kerkiät myös saunomaan Lykynlammen rinnesaunoissa. Retken ohjaajana on erä- ja luonto-opasopiskelija Petri Meriläinen.

Varusteet: Säänmukainen vaatetus, tukevat kengät, kevyt reppu, missä lämmintä juotavaa, pientä syötävää ja taukovaate. Myös varalapaset tai rukkaset kannattaa ottaa mukaan. Voit käyttää omia välineitä ja voit niitä myös lainata Joensuun Ladulta ( 5 euroa/päivä, sisältää sauvat). Retki on helpohko ja sen kesto on 2 - 3 tuntia.

Ilmoittautuminen 15.1. mennessä: Liisa Oura, liisa.oura@gmail.com

Lumikenkäretki Kalliojärvelle 26.1.2020

PERUTTU! 

Kalliojärven kierros on 4 km:n pituinen rengasreitti, joka kiertää Suuren Kalliojärven ympäri. Joensuusta matkaa kertyy alle 30 km. Toisella puolella järveä on jyrkät kalliot; korkealta avautuu talvinen järvimaisema. Vastaranta on suomaisempaa maastoa, siellä voi nähdä hirvien myllertämiä jälkiä. Talviaikaan Kalliojärveen voi tutustua myös järven jäältä käsin. Sieltä näkee jään muodostamaa kaunista kuviointia kallioseinämillä. Reitillä on yleensä tallattu polku, mutta lumikengillä on kuitenkin helpompaa tallustella polun vieressä.

Jyrkänteellä kannattaa pysytellä metsän puolella. Säänmukainen varustus, hyvät kengät ja tauoille lämmin lisätakki mukaan. Kannattaa ottaa myös lämmintä juotavaa ja pientä purtavaa mukaan. Retken kesto matkoineen noin neljä tuntia. Lähdemme pääkirjaston edestä klo 9.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 23.1. mennessä:Marjut Oksman, marjut.oksman1@gmail.com

Ilmoita, onko sinulla auto käytettävissäsi ja tarvitsetko lumikengät ja/tai sauvat.

Lumikenkäretki Kolille 15.2.2020
RYHMÄ TÄYNNÄ!

Lähtö kimppakyydeillä Joensuun pääkirjaston edestä lauantaina klo 9. Kenkäilemme ainakin 3 - 4 tuntia ja pidämme sopivasti taukoja evästelyä ja maisemien ihmettelyä varten. 

Varusteina lämpimät, tukevat kengät, säärystimet (jos on), lämpimät taukovaatteet, vararukkaset, lämmintä juotavaa ja eväät sekä tietenkin lumikengät ja leveäsompaiset sauvat. Varaa lumikengät ajoissa Ladulta, ellei sinulla ole omia. Vaikka pakkasta olisi paljon, se ei yleensä lumikenkäilyssä eikä korkealla Kolilla haittaa.

Ilmoittautuminen 12.2. mennessä: Liisa Oura, liisa.oura@gmail.com

Kerro ilmoittautuessasi, onko sinulla auto käytettävissäsi kimppakyytiä varten.