Lykynlammen matkaluistelurataa ei voi enää kunnostaa tänä talvena

Napakelkka vauhdissa Lykynlammella

Lykynlammen matkaluistelurataa ei pääse kunnostamaan enää tänä talvena, sillä  nyt jäällä on lunta yli 20 cm ja lumen alla on vettä!

KUVA: Marko Puumalainen

Uuden vuoden avaus Kuoringalla hiihtäen (tai luistellen) 1.1.2019

Kauden avaus hiihtäen rantoja pitkin Kuoringan ympäri. Jos jää on lumeton, pääsemme luistelemaan, jos jäätä ei ole, emme melo. Matka on n. 15 km, eteläpäässä taukopaikka.

Lähtö Kuopiontien levikkeeltä klo 10.00. Mukaan säänmukainen tuulenpitävä vaatetus, juotavaa, evästä. Lumen määrästä riippuen metsäsukset tai normaalit latusukset.

Luistimina käyvät hokkaritkin, mutta Ladulta voi vuokrata retkiluistimia (monokiinnitys) 5 €/päivä. Luistellen liikuttaessa kaulaan jäänaskalit.

Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot: Eero Oura, eero.oura@gmail.com


 

Matkaluistelu Oravissa 23.2.2019

Matkaluistelu  Suomen pisimmällä  jääradalla Oravista Rantasalmen Järvisydämeen ja takaisin (36 km) tai vaihtoehtoisesti Oravista Linnansaareen ja takaisin (10 km) tai mitä tahansa siltä väliltä.

Reitin  varrella  on penkkejä  ja opastustauluja.  Reitit jäällä ovat huollettuja ja jää mitattu, joten luistelu on aina turvallista. Oravissa sekä Järvisydämessä  on ravintolat, Linnansaaressa kahvio (Linnansaaripäivä). Ratamaksu 8 €. Oravista voit vuokrata luistinten lisäksi vaikka potkukelkan.

Joensuusta lähdetään mahdollisimman  harvoilla autoilla. Tapaaminen aamulla klo 8 Urheilutalon kirjaston  puoleisella parkkipaikalla, jossa sovitaan yhteiskyydit. Kyydittävät maksavat yhteisvastuullisesti  kuskille 0,25 €/km (= 61 €).

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Kari Kettunen, p. 050 554 5133, kj.kettunen@gmail.com