Retkiluistelukurssi alkaen 19.11.2019 >

Kuva: Marko Puumalainen

Retkiluistelukurssilla perehdytään mm. jään muodostumiseen ja lukemiseen, varusteisiin, turvalliseen jäillä liikkumiseen, luisteluretken suunnitteluun ja toteuttamiseen, lajin harrastamiseen sekä luistelukohteisiin Pohjois-Karjalassa.

Kurssi toimii samalla Suomen Retkiluistelijoiden pakollisena tulokaskoulutuksena. Kurssin käymällä ja SRL:n jäseneksi liittymällä pääset Facebookissa "Retkiluistelua Pohjois-Karjalassa" -ryhmään sekä voit osallistua SRL:n ohjattuun toimintaan Pohjois-Karjalassa. Voit osallistua SRL:n retkille myös muualla Suomessa, saat Skrinnari- sekä Latu ja polku -lehdet sekä pääset Skrinnarin retkiluistelufoorumille ja seuraamaan jäätiedotuksia eri puolilta Suomea. Lisätietoja SRL:n valtakunnallisesta toiminnasta: www.skrinnari.fi.

Kurssi muodostuu kolmesta osasta. Kurssi alkaa (1) luennolla Itä-Suomen Liikuntaopistolla (Länsikatu 15, Joensuu) tiistaina 19.11. klo 17.30–20.30. Sisäänkäynti Länsikadun ja Linnunlahdentien kulmasta. Luennolla kerrotaan kaikesta retkiluisteluun liittyvästä sekä sovitaan kurssin jatkosta. Jos kurssille aikoo osallistua, niin luennolla mukana oleminen on pakollista. Luennon lisäksi järjestetään noin 3–4 tunnin opetuksellinen (2) luistelu- eli tulokasretki heti jäätilanteen salliessa. Kurssiin sisältyy myös vapaaehtoinen mutta voimakkaasti suositeltava (3) turvallisuusharjoituskerta, jolla harjoitellaan jäihin putoamista ja jäistä pelastautumista.

Retkelle ja turvallisuusharjoitukseen osallistuaksesi tarvitset välttämättä monot ja retkiluistimet, vähintään noin 30-litraisen lantiovyöllisen repun, naskalit, jääsauvan ja heittoköyden. Monoja ja retkiluistimia on vuokrattavissa. Naskalit maksavat noin 10–20 euroa, ja ne kannattaa pitää mukana aina luonnonjäillä liikkuessa. Heittoköysiä ja jääsauvoja on lainattavissa tarvittaessa järjestäjiltä. Joensuun Ladulla on luistimia, naskaleita ja jääsauvoja jäsentensä käyttöön. Tarkka varustelistaus esitellään luennolla.

Huom! Kurssilla ei opeteta perusluistelutekniikkaa, joten se pitää osata kohtuullisesti etukäteen.

Kurssin ohjaajina toimivat Suomen Retkiluistelijoiden retkenvetäjä Tommi Lahtonen Jyväskylästä sekä retkenvetäjäkoulutettava Lauri Kontkanen Joensuusta.

Kurssin hinta on 20 euroa. Maksu sisältää ohjauksen ja luentomateriaalin. Maksu on maksettava ennen luentokertaa Suomen Retkiluistelijat ry:n tilille FI91 2001 1800 1239 06. Kirjoita viestiosaan Joensuun kurssi 19.11.2019 + osallistujan tai osallistujien nimet. ***Ota maksukuitti mukaan luentokerralle tai lähetä se ennen luentoa sähköpostilla!***

Kurssilaisten on suositeltavaa liittyä SRL:n jäseneksi ennen kurssia tai viimeistään luentokerran jälkeen. Vain SRL:n jäsenet ovat retkellä ja turvallisuusharjoitekerralla tapaturmavakuutettuja sekä voivat osallistua jatkossa seudun luistelutoimintaan ja saavat muut yllä mainitut edut. SRL:n jäsenyys maksaa aikuisille 27 €, Suomen Ladun rinnakkaisjäsenille 20 €, perheille 37 € sekä opiskelijoille ja alle 19-vuotiaille 12 €. Nyt liityttäessä jäsenyys on voimassa vuoden 2020 loppuun. www.suomenlatu.fi/liity -> Suomen Retkiluistelijat.

Tervetuloa mukaan luonnonjäille!

LISÄTIETOJA: