Umpihankihiihdot Joensuun lähiympäristössä...

70v JUHLAVUODEN STARTTI...

Uuden vuoden avaus Kuoringalla luistellen tai 
hiihtäen  1.1.2021


Joensuun Latu 70 vuotta -juhlavuoden avajaiset vietetään luistellen Kuoringalla, jos sää ja jääolot sen sallivat. Jos lunta on paljon, hiihdämme. Tai teemme molempia. Joskus on järvi ollut aukikin…

Lähtö Kuopiontien / Kuoringan levikkeeltä klo 10. Rantoja pitkin kiertäen matkaa kertyy 15 km, etelässä on taukopaikka.

Mukaan säänmukainen tuulenpitävä vaatetus, juotavaa ja evästä, reppuun vedenpitävässä pussissa varavaatekerta ja kaulaan jäänaskalit. Retkiluistimet voi lainata Ladulta 5 €/päivä, mutta hokkareillakin voi luistella. Ei ennakkoilmoittautumista.

Lisätiedot retken vetäjältä: Eero Oura, eero.oura@gmail.com

Umpihankihiihto Lykynlammen metsässä 30.1. 2021

Tule kokeilemaan umpihankihiihtoa eräopasopiskelijan johdolla klo 10.00. 

Pienen teoriaosuuden jälkeen hiihtoon varataan aikaa 1,5 - 2 tuntia. Maasto on vaihtelevaa. Varustaudu säänmukaisella vaatetuksella sekä pienillä eväillä. Lykynlammen kahvio palvelee myös retken jälkeen. Ota mukaan omat eräsukset ja sauvat tai vuokraa ne Joensuun Ladulta (10 €), ilmoita Annille. Retken jälkeen mahdollisuus saunoa Lykynlammen rantasaunalla klo 12 - 16.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 22.1. mennessä: Anni Ignatius, p. 044 944 6926, annisormunen@hotmail.com 

Umpihankihiihto Koitereella 20. - 21.3.2021

Joensuun Latu ja Joensuun Kauhojat järjestävät yhteisen hiihtoviikonlopun Koitereen Kämppäsaareen. Perillä on komea kalastusosuuskunnan vuokrakämppä saunoineen ja muine fasiliteetteineen. Kämppään mahtuu 10 - 15 yöpyjää.

Hiihtomatkaa lähimmiltä rannoilta on 6 – 10 km, mahdollisia lähtöpaikkoja on pari. Todennäköisesti osan matkaa pääsemme seuraamaan kelkkauraa, hankikanto on mahdollinen, muttei varma. Perillä voi majoittua ja aloitella saunan lämmitystä tai jatkaa porukalla hiihtelyä saaristossa. Paluu sunnuntaina suoraan tai kierrellen osallistujien mielihalujen mukaan.

Startti kimppakyydeillä lauantaiaamuna klo 8 pääkirjaston edestä. Kyytiläiset maksavat polttoainekulut kuskille (käteisellä). Latulaiset maksavat Kauhojille 25 €, Kauhojien jäsenten vuokran maksaa seura.

Pieni porukka lähtenee jo perjantaina iltapäivällä, siihen on mahdollista liittyä. Vetäjä ei vielä tiedossa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 14.3. mennessä: Kalle Ojantalo, ojatalo@student.uef.fi