Valokuva- ja teemaillat v. 2020

Harri Ahosen valokuvailta: Pohjois-Norjan vaellusreitit 30.1.2020

Harri Ahonen kertoo Joensuun pääkirjaston Muikku salissa klo 18 - 20 Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston  kauneimmista päiväretkikohteista, esim. Tromssan kaupungin lähitunturit,

Lofoottien saaristo sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko. Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin esim. Sjunkhattenin kansallispuistoon. Pääosassa on luonto, eläimet sekä tietysti paikallinen retkeilykulttuuri. Luento toteutetaan yhteistyössä Joensuun seudun kansalaisopiston kanssa.

VALOKUVAILTA 2.

Maanantaina 10.2.2020 klo 18-20 Carelicumin auditorio, Torikatu 21 C.

Retkellä karhujen valtakunnassa

Käymme Suurten Sumuisten Vuorten, Yellowstonen, Glacierin sekä Banffin kansallispuistoissa. Ammatillisen koulutuksen luontoalan lehtori Kai-Eerik Nyholm on työskennellyt vuosina 1995 - 2000 yhteensä noin vuoden useassa eri puistossa erityisesti musta- ja harmaakarhujen kanssa. Hän kertoo Pohjois-Amerikan kansallispuistojen luonnosta ja mahdollisuuksista siellä retkeilyyn, metsästykseen ja kalastukseen.

Dolce vita – makeaa elämää Sardiniassa

Millaista on pyöräillä omatoimiretkellä Sardinian ympäri? Miten varustautua? Onnistuuko se tavalliselta pyöräilijältä? Ystävykset lähtivät neljän hengen porukalla sitä selvittämään. Siitä kertoo kuvin ja tarinoin mm. Liisa Oura.

Lisätiedot: Eero Oura, eero.oura@gmail.com p. 045 260 8551

Kuva: Ilkka Karppanen

VALOKUVAILTA 3.

Maanantaina 16.3.2020 klo 18-20.

Kansallispuistot tutuiksi – tarinoita Suomen luonnosta 

Pepe Forsberg kertoo uusimman kirjansa eli Itä-Suomen kansallispuistot tutuiksi -kirjan vaiheista ja huikeista löydöksistä, joita hän on tehnyt Kansallisarkiston uumenista. Hienoja luontokuvia, lyhytelokuvia sekä luonto- ja retkeilytarinoita Suomen kansallispuistoista! 

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Joensuun seutukirjaston kanssa. 

Valloittava Svalbard

Merike Remes toteutti unelmansa ja osallistui viime keväänä Huippuvuorten hiihtoretkikuntaan. Merike kertoo, mikä vetää hyisten ja karujen olojen vaelluksille ja millaiset ladut on ensin hiihdettävä päästäkseen mukaan. 

Esityspaikka varmistuu tuonnempana.

Lisätiedot: Lisätiedot: Eero Oura, eero.oura@gmail.com

Kaikkiin valokuva- ja teemailtoihin on vapaa pääsy ja kaikki ovat tervetulleita!