Valokuva- ja teemaillat v. 2019

VALOKUVA- TEEMAILTA 5.

Maanantaina 7.10.2019 klo 18-20 Carelicumin auditorio, Torikatu 21 C

Vaellus Susitaipaleella:

Helatorstaina 2019 Ladun joukko teki Tuula Turusen johdolla neljän päivän ja 95 kilometrin vaelluksen Ilomantsin Susitaipaleella. Vaelsimme mukavasti, tavarat kulkivat autolla ja nukuimme katon alla. Retkeläiset näyttävät kuvia ja kertovat, millaista on maakunnan yhdellä parhaista vaellusreiteistä.

Vaellus Pamirilla:

Pieni joukko kulki elokuussa 2018 Eero Ouran johdolla Keski-Aasian Tadjikistanissa, jo Marco Polo kuvasi Pamirin vuoristoa näin: ”Sen läpi saa taivaltaa 12 vuorokautta näkemättä yhtään vihreää tai mitään elämää.” Ei nyt aivan näin: tapasimme niin ystävällisiä paimentolaisia, ettei vertaisia hevin löydy. Olimme heidän vieraanaan, asuimme heidän jurtissaan. Vihreää ei paljoa näkynyt, ei varsinkaan yli 4 km vuoristosolissa.

Eero Oura näyttää videolla huikaisevia maisemia ja kohtaamisia upeiden paimentolaisperheiden kanssa.

Lisätiedot: Eero Oura, eero.oura@gmail.com


 

VALOKUVAILTA 6.

Maanantaina 4.11.2019 klo 18-20 Carelicumin auditorio, Torikatu 21 C.

Hiihtovaellus Käsivarressa

Kolmen miehen joukko teki huhtikuun lopussa 2019 kahden viikon vaelluksen Käsivarren Lapissa, Suomen korkeimpien tunturien alueella, hieman syrjäisempiä reittejä, kuitenkin tuvalta tuvalle. Haltikin huiputettiin, jopa harvinaisesti hyvässä näkyvyydessä. Heikki Siivari näyttää kuvia Suomen komeimmalta vaellusalueelta ja kertoo.

Polkupyörällä Hanoista Saigoniin

Eero Oura kävi syksyllä opastetulla pyöräretkellä polkemassa Vietnamin pohjoisesta pääkaupungista etelään Saigoniin. 1400 km vuoristoteitä, syrjäkyliä, paikallisia kulttuureja, sodan muistomerkkejä, mutta myös hiekkarantoja, hotelleja, kalastajakyliä ja vaikka mitä. Millaista on huolletulla pyöräretkellä eksoottisessa ympäristössä? Video.

Lisätiedot: Eero Oura, eero.oura@gmail.com

Kaikkiin valokuva- ja teemailtoihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!