Valokuva- ja teemaillat v. 2020

Harri Ahosen valokuvailta: Pohjois-Norjan vaellusreitit 30.1.2020

Harri Ahonen kertoo Joensuun pääkirjaston Muikku salissa klo 18 - 20 Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston  kauneimmista päiväretkikohteista, esim. Tromssan kaupungin lähitunturit,

Lofoottien saaristo sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko. Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin esim. Sjunkhattenin kansallispuistoon. Pääosassa on luonto, eläimet sekä tietysti paikallinen retkeilykulttuuri. Luento toteutetaan yhteistyössä Joensuun seudun kansalaisopiston kanssa.

VALOKUVAILTA 2.

Maanantaina 10.2.2020 klo 18-20 Carelicumin auditorio, Torikatu 21 C.

Retkellä karhujen valtakunnassa

Käymme valokuvaillassa musta- ja harmaakarhujen valtakunnassa Kaj-Eerik Nyholmin johdattelemana. Karhut ovat tulleet tutuiksi Kaj-Eerik Nyholmin työskennellessä Suurten Sumuisten Vuorten-, Yellowstonen, Glacierin sekä Banffin kansallispuistoissa. Kaj-Eerik on riista- ja luontoalan kouluttaja ja kouluttaa mm. riistanhoitajia.

 

 

Dolce vita – makeaa elämää Sardiniassa

Polkupyörällä olohuoneeseen ja muita sattumuksia. Ystävykset lähtivät selvittämään, miten sujuu omatoimiretki pyörän selässä Sardiniassa. Siitä kertoo kuvin ja sanoin mm Liisa Oura, yksi retkeilijöistä.

Lisätiedot: Eero Oura, eero.oura@gmail.com p. 045 260 8551

VALOKUVAILTA 3.

Maanantaina 16.3.2020 klo 18-20 Carelicumin auditorio / PERUTTU

Valokuvailtaa ei järjestetä 16.3. koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Teemat ja niiden kiinnostavuus eivät ole mihinkään hävinneet, ja toivottavasti saamme sen vielä järjestymään, mutta ajankohta on aivan avoin. Minusta näyttää siltä, että se siirretään syksypuolelle, sillä esimerkiksi Suomen Latu on ohjeistanut perumaan tai siirtämään kaikki yleisötapahtumat, koulutukset ja kokoukset 31.5.2020 asti. Kesällä sitä ei kannata edes yrittää, vaan katsotaan sitten, onnistutaanko syksypuolella.
Harmillista, mutta minkäs teet!

Liisa
Liisa Oura
Joensuun Ladun valokuvaillan järjestämisessä mukana
p. 040 829 4239
liisa.oura@gmail.com

Kansallispuistot tutuiksi – tarinoita Suomen luonnosta 

Pepe Forsberg kertoo uusimman kirjansa eli Itä-Suomen kansallispuistot tutuiksi -kirjan vaiheista ja huikeista löydöksistä, joita hän on tehnyt Kansallisarkiston uumenista. Hienoja luontokuvia, lyhytelokuvia sekä luonto- ja retkeilytarinoita Suomen kansallispuistoista! 

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Joensuun seutukirjaston kanssa. 

Valloittava Svalbard

Merike Remes toteutti unelmansa ja osallistui viime keväänä Huippuvuorten hiihtoretkikuntaan. Merike kertoo, mikä vetää hyisten ja karujen olojen vaelluksille ja millaiset ladut on ensin hiihdettävä päästäkseen mukaan. 

Lisätiedot: Lisätiedot: Eero Oura, eero.oura@gmail.com

Kaikkiin valokuva- ja teemailtoihin on vapaa pääsy ja kaikki ovat tervetulleita!

 

Syksyn valokuvailloista tiedotetaan Joensuun Ladun nettisivuilla!