Valokuva- ja teemaillat v. 2019

Kansallispuistoilta Kontiolahdella 24.1.2019

Ammattiluontokuvaaja ja toimittaja Tea Karvinen tuntee Suomen kansallispuistot vietettyään niissä yli 700 päivää. Luontoilta perustuu Karvisen vuonna 2017 ilmestyneen Kansallispuistot – maamme luonnon helmet –kirjan kuva-aineistoon. Tilaisuus alkaa klo 18 Kontiolahden koulukeskuksen Ohto-salissa ja siihen on vapaa pääsy.

Tilaisuuden järjestää Kontiolahden kulttuuripalvelut yhteistyössä Kontiolahden kirjaston / Joensuun seutukirjaston, Kontiolahden Luonnonystävien ja Joensuun Ladun kanssa.

Lisätiedot: Merja Mustonen, merja.mustonen@joensuu.fi, p. 050 337 8460

VALOKUVAILTA 1.

Maanantaina 28.1.2019 klo 18-20 Carelicumin auditorio, Torikatu 21 C.

Lähiretkeilyn helmiä: Kierrokset Saimaalla pyöräillen ja meloen lähtö- ja paluupaikkana kesäinen Puumala sekä elokuinen melontaretki Puulan kirkkailla vesillä raukkikallioita etsimässä. Katri Tiaisen ja Rauno Asikaisen valokuvat ja tarinat retkistä.

Pitkä pyöräily Tajikistanin Pamirilla: Eero Oura kävi pyöräilemässä kansainvälisessä porukassa 3 viikon pyöräretken jo Marco Polon pelonsekaisesti ylistämässä Pamirin vuoristossa. Korkeaa ja kuivaa, mutta ah, niin ihanaa! Videota ja tarinaa.

Lisätiedot: Eero Oura, eero.oura@gmail.com

VALOKUVAILTA 2.

Maanantaina 25.2.2019 klo 18-20 Carelicumin auditorio, Torikatu 21 C.

Teema: Kylmää ja kuumaa

Sanni Rannikko osallistui toiseen suomalaiseen pelkästään naisista koostuvaan Grönlannin jäätikön ylittäneeseen retkikuntaan. Yritys ei ole helppo, kylmää ja myrskyjä oli, kaikenlaista sattuikin, mutta kokemus oli upea. Sanni näyttää kuvia ja kertoo.

Eero Oura kävi keväällä Sudanissa vaeltamassa kansainvälisessä retkikunnassa Bayudan erämaan halki – Saharan reunoja, Niilin ison mutkan poikki. Sai kävellä tai ratsastaa kamelilla – eikä se ole helppoa.. Kuumaa ja kuivaa. Videota ja tarinaa.

Lisätiedot: Eero Oura, eero.oura@gmail.com p. 045 260 8551

Valokuva- ja teemailtoihin on vapaa pääsy ja kaikki ovat tervetulleita!

Kuva: Ilkka Karppanen

VALOKUVAILTA 3.

Maanantaina 29.4.2019 klo 18-20 Carelicumin auditorio, Torikatu 21 C.

Ilkan parhaat luontokuvat:
Ilkka Karppanen on joensuulainen maisemiin keskittynyt kuvaaja. Valokuvia komeista luontokohteista on vaikka kuinka paljon, mutta vain parhaat kelpaavat tähän kuvaillaan. Esityksen lopuksi yleisö voi esittää kysymyksiä esim. kalustosta tai kuvaustekniikoista. Kysymyksiä voi lähettää jo etukäteen osoitteeseen ilkka.karppanen@gmail.com

Ladun Hetta - Pallas -vaellus:

Ladun syysretki suuntautui 2018 Pallaksen maisemiin. Osa porukasta vaelsi klassikkoreitin Hetasta Pallakselle. Klassikon maine ei synny vahingossa – reitti on upea, hyvin varustettu, mutta sopivan haastava. Retkeläiset näyttävät kuvia ja kertovat.

Lisätiedot: Lisätiedot: Eero Oura, eero.oura@gmail.com

Kaikkiin valokuva- ja teemailtoihin on vapaa pääsy ja kaikki ovat tervetulleita!