Melonta Höytiäisen kanavalla 5.6.2020

Katri Tiaisen kuvaama video melonnasta...

Kymmenen melojan joukkue tutustui Höytiäisen kanavan erikoiseen luontomaisemaan. Lastasimme kajakit peräkärryn kuljetustelineeseen+ kattotelineeseen ja kuljetuskomppania suuntasi Onttolan veneenlaskupaikalle.Joukkue täydentyi siellä kolmella melojalla. Veden virtaus kanavassa oli vähäistä, suojaisa ja kapea kanava ei ole altis tuulelle.

Kanavan ympäristön maisema ja luonto on paikoitellen erämainen ja Joensuun city + tori on vajaan 10 kilometrin päässä.Uskomatonta!

Puntarikosken voimalaitos oli melontamme kääntöpaikka, voimalaitosta ei voi ylittää tai alittaa. Melontaretkeen kuuluu myös maatauko ja evästely.

Melojien kommentteja retkestä:

" Kesän ensimmäinen melonta,rentouttava viikonlopun aloittaminen, rantarakentamisen monimuotoisuuden tarkastelua, käen kukunnan kuuleminen, tutustumista uuteen luontoon ja ympäristöön aivan Joensuun vieressä, luonto on ihan käsin kosketeltavissa, luontoelämys, tutustumista melojiin ja melontataitojen kertausta talvikauden jälkeen".

Yhdessä opimme toisiltamme uusia vinkkejä ja taitoja mm. kajakkien kiinnittämiseen kattotelineeseen, kajakkiin meno luonnonrannasta ( ei laituria).

Elämyksellinen lähimelonta.

Katri Tiainen , Teksti ja kuvat, Video