Yömelonta 29.-31.5.2020

Toive auringonlaskun ja -nousun kokemisesta meloen on kuultu. Yömelonta toteutetaan perjantai-illasta lauantaiaamuun. Suunnitelmassa on meloa Pyhäselän yli Linnonkalliolle (sijaitsee Tikansaaren luoteisreunassa). Jos luvassa on tuulta ja aallokkoa, valitaan suojaisa reitti.

Lauantaipäivä elvytään ja iltapäivällä tutustutaan keväiseen Liperin saaristoon. Sunnuntaiaamuna suunnataan takaisin Joensuuhun. Arvioitu melontamatka viikonlopun aikana on 50 - 60 km. Aallokkomelontakokemus ja- taito on  suotavaa, samoin mieltymys avariin selkävesiin. Mahdollisuus lintujen kevätmuuton seuraamiseen.

Koronarajoitusten vuoksi osallistujamäärä on rajoitettu 8+2 henkeen.

Joensuun Ladun kajakkikalusto on varattu tälle retkelle.

Retkenvetäjät: Katri Tiainen ja Rauno Asikainen

Ilmoittautumiset 27.5. mennessä: Katri Tiainen, p. 050 495 4855 tai tiaikatri@gmail.com 


Kuvia yömelonnasta 29.-31.5.2020 - Video 1 - video 2

Joensuun Ladun ja Kauhojien yhteinen yömelontaretki perjantai-illasta sunnuntaiaamuun. Kaksi auringonnousua ja -laskua sekä kuun painuminen taivaanrannan taakse. Kaulushaikaroiden puhaltelu kuului kaukaa Pyhäselän rannoilta.

KUVAT: Katri Tiainen ja Tarja Makkonen


Katri Tiaisen kertomus

Joensuu Ladun ja Kauhojien ensimmäinen virallinen retkimelonta toteutui yömelontana perjantai illasta sunnuntai aamuun. Reitti Hasanniemestä Pyhäsaaren ja Matinsaaren kautta Tikansaaren Linnonkalliolle, telttojen pystytys klo 03. Lauantaina meloimme Suursaareen ja jalkaannuimme maihin ihastelemaan keväistä luontoa metsäpolulla.

Illalla laskimme kajakit vesille ja suuntasimme kohti Ahosaarta.Varhaisen yön aamupala maissa klo 01 ja jatkoimme kohti auringonnousua ja Hasanniemen kajakkivajaa.

Elämyksellinen auringonlaskun ja nousun melontaretki ja Liperin saariston kulttuurihistorialliset kohteet.

Katri