Ruskaviikko Äkäslompolossa 12. - 19.9.2020 PERUTTU!

Matka PERUTTU vähäisen ilmoittautuneiden määrän vuoksi.

Opastetut retket seitsemän tunturin kupeessa. Tavoitteena on patikoida leppoisia päiväretkiä osallistujien kunnon ja kiinnostuksen mukaisesti - toki myös sääolosuhteet huomioiden. Patikointia päivittäin 8-20 km pääosin Äkäslompolossa ja sen ympäristössä.

Oppainamme on Ylläksen maisemissa 2-3 kokenutta vaeltajaa. Ilmoittautuneille lähetetään kuvaus reittivaihtoehdoista kesän aikana tarkentuvan viikko-ohjelman mukana. Osalle reiteistä järjestetään siirtymäkuljetus retkibussilla.

Ellet halua kulkea ryhmässä, on sinulla myös mahdollista patikoida omia polkuja, mieluiten kuitenkin kaverin kanssa. Paikan päällä voi vuokrata myös läski- ja maastopyöriä. Mikäli olet kiinnostunut pyöräilystä, tieto siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

Majoitumme Kuertunturin kupeessa sijaitsevassa Kuerkievarissa, jossa on tarjolla huoneita sekä hotellin että hostellin puolella:

Majoitusrakennukset sijaitsevat samassa pihapiirissä. Aamiainen ja päivällinen nautitaan hostellissa, saunominen tapahtuu hotellirakennuksen saunoissa.

Kuerkievarista Äkäslompolon keskustaan on matkaa noin kaksi kilometriä.

Majoitusvaihtoehdot ja hinnat sisältäen retkipäivien (su-pe) aamiaiset ja päivälliset sekä paluupäivän aamiaisen.

2hh hotellihuoneessa 519 EUR / hlö
1hh hotellihuoneessa 684 EUR / hlö (maks. 2 kpl)

2hh hostellihuoneessa 421 EUR / hlö
4hh hostellihuoneessa 372 EUR / hlö
1hh hostellihuoneessa 489 EUR / hlö (3 kpl)

Tulopäivänä on mahdollisuus ostaa iltapala, suolainen piirakka ja kahvi 12 EUR tai päivällinen 28 EUR.

Valmiita retkieväspusseja tarjolla ennakkotilauksella 8 EUR /hlö/ päivä.

Edestakainen bussimatka ja siirtymäkuljetukset retkikohteisiin 110 EUR/hlö. Bussi kulkee reittiä Joensuu-Kontiolahti-Juuka-Nurmeksen risteys-Valtimo-Vuokatti-Paltamo-Puolanka-Ranua-Rovaniemi-Äkäslompolo.

Koronatilanteesta johtuen jatkamme ilmoittautumisaikaa 15.5.2020 asti. Syksyn osalta ei ole vielä tietoa, onko mahdollista järjestää tämänkaltaisia kokoontumisia/reissuja. Seuraamme ohjeistuksia ja tiedotamme tilanteesta näillä Ladun sivuilla sekä ilmoittautujia sähköpostitse. Siihen asti etenemme toiveikkain mielin eteenpäin kohti ruskaviikkoa.

Lisätiedot: Kirsi Karjalainen, klakarjalainen@gmail.com, p. 040 5129585 ja

Eila Partanen, eila.partsu@gmail.com, p. 050 5028440.

Päiväretkiin liittyvissä tiedusteluissa voit ottaa yhteyttä Pekka Laakkoseen, pekka1.laakkonen@gmail.com, p. 0500 192469.